Solne terapije izredno krepijo imunski sistem in blagodejno vplivajo na sluznico dihal ter kožo.

Priporočamo jih vsem, ki želijo s preventivo poskrbeti za obrambo telesa pred obolenji. Solne terapije so še posebej pripmerne za OTROKE, sploh tiste, ki obiskujejo vrtce in šole in so zaradi tega vsakodnevno izpostavljeni nalezljivim boleznim. S solnimi terapijami preventivno krepijo imunski sistem in samo sluznico dihal, izostankov iz vrtca pa je posledično manj.


Priporočajo se tudi:

- pevcem pred in po nastopih

- kadilcem za lažje premagovanje kašlja

- vsem, ki so pod stresom in se želijo sprostiti

- ljudem s kronično utrujenostjo

- rekreativnim in vrhunskim športnikom pred in po napornih treningih

S solnimi terapijami se izredno očistijo dihalne poti, čiste dihalne poti pa so predpogoj za kvaliteten prenos kisika do krvi in dalje do tkiva – mišične mase. To pomeni, da samo dobro oskrbovana mišična masa s kisikom lahko zagotovi športniku kvalitetno in eksplozivno dejavnost telesa. Po hudih fizičnih naporih se v mišicah nabire mlečna kislina, zato so mišice boleče. Takrat mora limfna drenaža odplaviti mlečno kislino, s tem se doseže regeneracija mišičnih vlaken. Solne terapije izredno pospešijo limfni sistem in s tem skrajšajo čas rehabilitacije športnikov.


Solne terapije niso primerne za osebe:

- z infekcijami pri katerih nastopa povišana telesna temperatura

- z rakavimi obolenji

- ki imajo oz. so imeli tuberkolozo

- ki jim peša srce

- ki imajo previsok pritisk (razen, če je le ta reguliran z zdravili)

- nosečnice v zadnjem mesecu nosečnostiIzvajanje solnih terapij:

Obiski solne sobe se izvajajo, po obveznem predhodnem naročilu za termin in razgovoru s posameznikom (oz. starši). Čas enkratnega vstopa v solno sobo je 40 minut za odrasle in 20 minut za otroke. Intenzivnost koncentracije solnega aerosola v prostoru je odvisna od stanja posameznika. Obisk solne sobe je lahko individualen ali v paru. Tretma 15 - 20 solnih terapij se priporoča dvakrat do trikrat letno oz. po potrebi. Sol, ki se uporablja za terapije, se imenuje medicinska sol in ima tudi temu primeren certifikat. S solnimi sobami je sodobna znanost uspešno uporabljena za posnemanje atmosferskih klinik (ki so v naravnih solnih jamah, rudnikih in ob morju), zato je izpostavljanje organizma v solni sobi popolnoma varno.

Solna hiša (AMI-ca s.p.) izjavlja, da se solne terapije izvajajo eksplicitno za relaksacijo oseb, dajo moč in krepijo zdravje. Terapije niso nadomestilo za zdravila. Za zdravljenje so pristojni zdravniki, oziroma uradna medicina.